Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kínos vád Lipcsei Gábor és Dragóner ellen

2009.09.22

Vajon mi történt az FTC labdarúgócsapatával Debrecenben? A zöld-fehérek a DVSC-TEVA elleni bajnoki meccs első félidejében jól játszottak, vezettek 1-0-ra. A másodikban azonban mintha kicserélték volna Bobby Davison (50) együttesét. Ki is kapott a Fradi 2-1-re. Debrecenből származó információink szerint a fradistákat egy szégyenletes közjáték is megzavarhatta a szünetben.
A rendőrség előállított egy fotósmellénybe öltözött szurkolót, akinél tiltott pirotechnikai eszközök voltak. A petárdákat állítása szerint az FTC-hez tartozó két személy - a labdarúgó Dragóner Attila (34) és a masszőr Lipcsei Gábor (40) - csempészte be a drukkereknek, a csapatbuszon utazókat ugyanis nem vizsgálják át a biztonságiak a bejáratnál.
- A debreceni klub belső biztonsági szolgálatának munkatársai értesítették kollégáimat az esetről - kezdte Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy, a debreceni rendőrkapitányság sajtószóvivője.
- A 29 éves budapesti fiatalembert, akinél 16 pirotechnikai eszközt találtak, szabálysértés miatt előállították, behozták a kapitányságra. Robbanóanyaggal és pirotechnikai anyaggal való visszaélés miatt 50 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphat. Úgy tudjuk, a rendőrség a szünetben a ferencvárosiak öltözőjébe is be akart menni, Berki Krisztián (29), az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója avatkozott közbe, hogy megakadályozza a nagyobb botrányt.
A Ferencváros belső vizsgálatot indít a kínos ügy miatt.
- Tudomásom van a történtekről - nyilatkozta a Magyarországon tartózkodó, s a debreceni mérkőzést is élőben megtekintő Terry Robinson (65), az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke. - Belső vizsgálatot indítunk az ügyben, amelynek eredményéről természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt is. Ha bebizonyosodik, hogy a csapatból bárki vétkezett, a legszigorúbban megbüntetjük.
Megkérdeztük Berkit, hogy a vétkeseket akár ki is rúghatják-e? A vezérigazgató azonban a belső vizsgálat lezártáig nem kívánt nyilatkozni. A megvádolt Lipcsei Gábor és Dragóner Attila viszont állítja, nincs köze az ügyhöz, ők senkinek semmilyen csomagot nem adtak át.
- Nem vittem senkinek semmit. A szünetben James Ashmore sérülését kezeltem - mondta Lipcsei.
- A szünetben a pályán melegítettem. Egyetlen szurkolónak sem adtam át csomagot - hangsúlyozta Dragóner.
A Ferencváros egy hete kapta a szezon eddigi legnagyobb büntetését a Magyar Labdarúgó-szövetségtől. 1,5 millió forintra büntették a klubot a szurkolók által kifeszített holokauszt tagadó zászlók miatt. Vélhetően az MLSZ is vizsgálja majd a történteket.
(blikk.hu)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.